Advocaat met een fleurige twist

Vintage nieuwe stijl

Je hebt advocaat vast wel eens bij je oudtante in de vitrinekast zien staan. Laten we eerlijk zijn, zo'n gele fles drank die stof staat te happen, maakt weinig indruk. Onze moderne variant, vers bereid en afgemaakt met bloemen en planten, frist het imago van deze vintage drank lekker op. Deze mooie kleurencombinatie van geel met paars kleurt perfect aan de paastafel.  

Voor een eierpunch (acht personen) heb je nodig:

  • Eetbare viooltjes*
  • Blaadjes munt
  • Eigeel van 8 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml brandewijn
  • 400 gram suiker
  • Keukenthermometer
  • 8 glazen water

Advocaat Pasen Mooiwatbloemendoen.nl

Aan de slag

Klop het eigeel, suiker en de inhoud van het vanillestokje tot een glad en romig mengsel. Verwarm dit mengsel au bain-marie en voeg de brandewijn langzaam, al roerend, toe. Gebruik de keukenthermometer om de temperatuur onder de 85 graden te houden, anders wordt het mengsel te gaar.

Advocaat Pasen Mooiwatbloemendoen.nl
Plaats het mengsel in een kom met koud water wanneer het de juiste dikte heeft. En blijf roeren tot het volledig is afgekoeld.

Pak je mooiste glazen uit de kast en vul ze met je huisgemaakte advocaat. Garneren met viool- of muntblaadjes en je bent klaar! 

Als je de overgebleven advocaat in een gesteriliseerde fles schenkt, kun je deze enkele weken bewaren!


*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.